Сега четете
Бордът на „Туитър“ се съгласи да продаде социалната мрежа на Илoн Мъск за $44 млрд.

Бордът на „Туитър“ се съгласи да продаде социалната мрежа на Илoн Мъск за $44 млрд.

Бордът на компанията „Туитър“ се е съгласил да продаде социалната мрежа на милиардера Илoн Мъск за 44 милиарда долара. Мъск е най-богатият човек на планетата, като по данни на списание „Форбс“ състоянието му е над 273 милиарда долара.

В изявление ръководителят на „Тесла“ Мъск пое ангажимент да направи мрежата по-добра, като заложи на максимата, че свободното изразяване e ключово за демокрацията. Той е ревностен застъпник на по-големи гаранции в „Туитър“ за свободно изразяване. Концепцията за свободен достъп на множество идеи, които да се съревновават за внимание от обществото – съревнование, при което най-добрите идеи оцеляват – е нещо ключово за западните демокрации и обект на непрестанни тълкувания.

С покупката си на „Туитър“ Мъск застава в позиция, от която може да управлява влиятелна социална мрежа, използвана от политици, журналисти и обикновени граждани за разпространяване и търсене на информация. Покупката става в период на дебати за това дали модерацията на съдържание в платформата може да се приеме за цензура. Преди малко повече от година „Туитър“ блокира профила на тогавашния американски президент Доналд Тръмп от опасения за подклаждане на насилие след нападението срещу Капитолия.

Вижте и

В изявление Мъск посочи, че „Туитър е площад в дигитална форма, където се дебатират жизненоважни теми за бъдещето на човечеството“. Той допълни, че ще работи над подобряване на платформата, което да включва прозрачност на алгоритмите и действия срещу спам ботове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре