Сега четете
Зеленски в обръщение за Възкресение Христово: Злото няма да унищожи Украйна

Зеленски в обръщение за Възкресение Христово: Злото няма да унищожи Украйна

Той се помоли на Бог да върне щастието на децата и да донесе утеха на скърбящите майки

В свое видеообръщение от една от най-известните забележителности в страната, катедралата „Света София“ в Киев, президентът каза, че Украйна ще победи мрака, донесен от войната

Злото няма да унищожи Украйна, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в обръщение по случай Възкресение Христово, предадоха Ройтерс и БТА.

Украинският лидер се помоли на Бог да върне щастието на децата и да донесе утеха на скърбящите майки.

В свое видеообръщение от една от най-известните забележителности в страната, катедралата „Света София“ в Киев, Зеленски каза, че Украйна ще победи мрака, донесен от войната.

„Ние преодоляваме мрачни времена и в този ден аз, и повечето от нас, не сме облечени в ярки дрехи, но се борим за светла идея“, каза още той.

Тазгодишният Великден бе посрещнат в Украйна без особени тържества. Днес се навършват точно два месеца от началото на руското нахлуване, което президентът на Русия Владимир Путин нарича „специална военна операция“.

Серхий Гайдай, украинският областен управител на Луганска област, заяви днес, че през войната досега са били разрушени седем църкви. Тази година църковните власти бяха помолени да не събират много хора в църквите поради опасения, че те могат да станат мишени на ракети. Представители на местните власти твърдят, че най-малко 213 деца са били убити досега, включително тримесечно бебе при удар вчера в град Одеса. Русия отрича да взема под прицел цивилни.

„Нека всяко момче и момиче да получи щастливо детство, младост и старост, което да им позволи поне донякъде да се отърват от ужасните спомени за войната“, каза Зеленски. Украинският президент изтъкна, че в четвъртък Русия е отхвърлила предложение за примирие по Великден.

„Грижи се за майките ни, дай издръжливост на тези, които чакат синовете или дъщерите си да се върнат от войната“, помоли се той на Господ днес. „Дай издръжливост на тези, чиито деца, за жалост, няма да се завърнат от фронта“, добави Зеленски.

Вижте и

Вчера Украйна съобщи, че Русия е подновила атаките срещу последните украински защитници на Мариупол, барикадирали се в гигантски завод за стомана в пристанищния град.

„Не забравяй Мариупол и героичните му защитници“, отправи молитва Зеленски. „Стените могат да бъдат разрушени, но не е възможно да бъдат разрушени основите, върху които почива духът на нашите воини, на цялата страна“, добави той.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре