Сега четете
Марин льо Пен обяви победа, въпреки очакваното поражение от Макрон

Марин льо Пен обяви победа, въпреки очакваното поражение от Макрон

Снимка: EPA / NEWS24sofia.eu 

Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен приветства резултата си на президентските избори в неделя като „брилянтна победа“, въпреки прогнозираното ѝ поражение от настоящия държавен глава Еманюел Макрон, съобщи ИА News24sofia.eu като се полазва на Агенция АФП.

В изявлението си след изборите, тя обеща да продължи политическата си кариера и се закле, че никога няма да изостави французите.

Според екзитпол, тя губи с около 42 процента от гласовете от приблизително 58-те на Макрон. Активността на вота е рекордно ниска, а резултатът на Льо Пен се счита за голям успях за крайната десница.

Идеите, които представяме, достигнаха нови висоти. Този резултат сам по себе си представлява брилянтна победа„, каза тя пред тълпа поддръжници на парти в изборната нощ.

Тя се присъедини към други претенденти, елиминирани в първия тур, като призова за нови усилия, за да попречи на президента в парламентарните избори през юни.

Вижте и

Тази вечер започваме голямата битка за парламентарните избори„, каза Льо Пен, като каза, че чувства „надежда“ и призова противниците на президента да се присъединят към нейната партия „Национално сбирка“ (RN).

Официалните резултати се очакват в понеделник.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре