Сега четете
СОС реши: площи, в близост до Руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна.

СОС реши: площи, в близост до Руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна.

Столичният общински съвет реши площи, в близост до Руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна.

С 33 гласа „за“ и 16 „против“ се преименува алея на „Героите на Украйна, а с 38 гласа „за“ от СОС приеха наименуването на площад „Борис Немцов“.

Междувременно общинарите решиха украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община. Предложението беше прието с 33 гласа “за”, 14 “против” и 1 “въздържал се”.

По-рано през деня пред сградата на Столична община се проведе протест, организиран от БСП – София. Голяма част от недоволните са били и симпатизанти на партия “Възраждане”, предаде репортер на NOVA.

“Нека областният управител да не излиза от границата на своята компетентност. Това е роля на пряко избраните от гражданите общински съветници”, каза председателят на СОС Георги Георгиев срещу решението на областният управител да отхвърли предложението.

Вижте и

“Имаме някакъв областен управител, който по случайност има наченки на здрав разум. Аз съм тук, за да го подкрепя”, каза един от протестиращите.

“Тук съм, за да изразя несъгласието си чуждо знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община”, заяви друга протестираща.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре