Сега четете
Русия е превзела Мариупол

Русия е превзела Мариупол

Руските сили са превзели изцяло ключовия черноморски пристанищен град Мариупол, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу пред президента Владимир Путин в четвъртък. Въпреки това повече от 2 000 украински бойци все още се намират в завод „Азовстал” в града, добавя той, цитиран от Russia Today.

При обкръжаването на Мариупол в началото на март, според оценките на министъра, вътре са останали около 8 100 украински войници, чуждестранни наемници и националистически бойци, включително членове на известния батальон „Азов”.

„Повече от 1 400 бойци са сложили оръжие”, заяви Шойгу, като добави, че над 142 000 цивилни също са били евакуирани от града, който е под обсада от седмици.

Според Шойгу руските сили и опълченците от републиките в Донбас ще имат нужда от три до четири дни, за да превземат завода „Азовстал”. През последните дни Русия на два пъти се опита да създаде хуманитарен коридор за желаещите да напуснат завода, но и двата опита се провалиха.

Вижте и

На този фон руският президент нарече щурма на индустриалната зона на Азовстал” необоснован и нареди да бъде отменен. Той поиска индустриалната зона бъде блокирана, така че „и муха да не прелети”. Путин обясни отмяната на щурма на „Азовстал” със съображения за опазване на живота на руските военни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре