„Искаме справедливост. Искаме този човек да бъде задържан, детенцето ни го няма.“ Това заяви Станимир Станев, баща на загиналото в катастрофа в сопотското село Анево преди седмица 2-годишно дете.

Пред Съдебната палата в Пловдив днес се събраха множество граждани, семейството на детенцето, близки, които с мълчалив протест настояха за справедливост. Участниците в протеста носеха плакати с надписи „Искаме затвор за шофьора убиец на Цвети“, „Върнете Денчо Денчев в ареста“, „Спрете убийците на пътя“, „Затвор за дрогираните и пияни убийци на пътя“. Хората се притестняват, че шофьорът, помел малкото момиченце, ще се укрие от закона, тъй като децата му живеят в Чехия и той често пътува до там.

На 13 април 72-годишният Денчо Денев помете с колата си в Анево 53-годишна жена, която носи дете в ръцете си. 2-годишното внуче на жената почина, а тя е настанена в болница с множество травми. Денев беше задържан, но Окръжният съд го пуска с мярка „подписка“. По-късно днес Апелативният съд ще разгледа искането на прокуратурата спрямо него да бъде взета по-тежка мярка.