Сега четете
Дмитро Кулеба: Как може да се смятате за братя с убийци

Дмитро Кулеба: Как може да се смятате за братя с убийци

От началото на войната чух толкова много извинения за това защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са искрени. Това каза външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложбата „Стоп на агресията на Русия срещу Украйна” в Народното събрание.

„В навечерието на Великден бих искал да кажа и няколко думи за братството. Как може да се смятате за братя с убийци? Как може да вярвате, че някой, който убива и унищожава по време на Страстната седмица, е ваш брат”, попита той политиците ни заради твърденията, че българите и руснаците са братски народи.

Чух няколко довода защо България не бива да оказва военна помощ на Украйна. Първият от тях беше, че трябва да се пази мира в България, а вторият, че България и Русия са братски народи. Отговорът ми е, че за да помогнете на мира, трябва да помогнете на Украйна”, подчерта Кулеба.

По думите му тези, които искат да помогнат и сами са били жертви на агресия, намират начин да го направят. „Тези, които обявяват, че са зад определени принципи и ценности, трябва да помогнат на Украйна. Всеки, който намира причини да не изрази своята позиция и да ни помогне, подкрепя агресора”, е мнението на украинския външен министър.

Според дипломата българското правителство има затруднения в това да предостави ясен отговор на въпроса дали ще подкрепи Украйна „с нещо повече от хуманитарна помощ”. „Всеки ден, в който ние не получаваме помощ срещу руската агресия – повече войници и мирни граждани биват убити, повече домове ще бъдат унищожени. Призовавам политиците да помислят за това как хората в Украйна загиват”, апелира той.

Вижте и

Той е категоричен, че по време на война всеки трябва да бъде на страната на жертвите, а не на агресорите. „Надявам се, че снимките в изложбата ще помогнат на правителството да се опита да си представи през какво минават хората в момента и да вземат правилното решение”, добави Кулеба.

„Вашата помощ е важна за нас, но за какво са ни каски и бронежилетки, ако нямаме оръжие, с което да се отбраняваме. Така вие искате да умрем защитени. Виждам желание от страна на някои политически сили да помогнат. Но виждам и други, които нямат желани да го направят”, отчете украинският външен министър.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре