Британският премиер Борис Джонсън каза, че мирните преговори за Украйна вероятно ще се провалят. И допълни: „Да имаш работа с Путин е все едно крокодил да ти е захапал крака“. Споре него е жизненоважно Западът да продължи да снабдява Украйна с оръжия.

Британският лидер направи коментара си по време на полет към Индия, където пристигна на двудневно посещение, съобщава Ройтерс. Очаква се, че на срещите си с индийския премиер  Нарендра Моди Джонсън ще се опита да го убеди да промени политиката си на неутралитет по отношение на войната в Украйна, въпреки че, както самият той признава, Индия едва ли ще прекъсне дългогодишните си връзки с Русия.

Британският премиер предположи, че стратегията на Путин е да се опита да завладее колкото може по-голяма част от Украйна и да започне преговори от позицията на силата. Джонсън добави, че тази седмица някои световни лидери, включително президентът на САЩ Джо Байдън, са откликнали на призива му да продължат да доставят оръжия на Украйна. Представители на двете враждуващи държави не са разговаряли на четири очи от 29 март. Атмосферата около двустранните преговори се влоши заради украинските твърдения, че руски военни са извършили зверства в град Буча край Киев, посочва Ройтерс. Москва отрече тези обвинения.