Сега четете
„Петя на моята Петя“ с юбилейни прожекции по-повод 60 години от рождението на Петя Дубарова на 25 Април

„Петя на моята Петя“ с юбилейни прожекции по-повод 60 години от рождението на Петя Дубарова на 25 Април

На 25 април 2022 г. се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова, оставила ярка следа в историята на българската поезия.

По повод годишнината големите кина връщат „Петя на моята Петя“ на екран с вечерни прожекции само на 25 април в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

Филмът е кауза, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят безвреме само на 17 години. Историята разказва за правото на всеки човек да бъде различен и да променя света към по-добро, като не се поддава на натиска на системата, целяща да превърне подрастващите в „консервни кутии без етикети“.

Децата носят чистота, нямат цензура и са готови да се борят за идеалите си без страх и притеснения. А всеки човек е запазил детето в себе си по един или друг начин.

Прожекциите:

Cinema City – прожекции в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора
Кино Арена – прожекции в София, Варна, Пловдив и Плевен

Вижте и

Петя на моята Петя“ вече привличе и разчувства 80 000 зрители в кината – ученици, родители и учители, които не остават безразлични към историята. Тяхното активно участие и споделяне в социалните мрежи го определя като любим филм на публиката. Не случайно „Петя на моята Петя“ спечели и наградата на публиката в международния фестивал Франкофилм в Рим.

Филмът има субсидия от Националния филмов център и е подкрепен финансово от Община Бургас. Продуцент е Николай Урумов, „БЪФ пикчърс“, копродуцент е Кръстьо Ламбев „Консепт студио“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре