Сега четете
Камен Донев представя най- новият си моноспектакъл Лекция №3 „Възгледите на един учител за силата на словото

Камен Донев представя най- новият си моноспектакъл Лекция №3 „Възгледите на един учител за силата на словото

Камен Донев ще представи най-новия си моноспектакъл Лекция №3 „Възгледите на един учител за силата на словото“ във Виена, съобщават за БТА от Melange Bulgaren – блогът на българите в Австрия. Събитието е планирано за 29 май.„След като десетки българи в Австрия се насладиха на забавните „Лекция № 1 за народното творчество“ и „Лекция № 2 за всеобщата просвета“, идва ред и на третата лекция – за силата на словото. В нея Камен Донев отново успява да разкаже истината в своя неподражаем стил, лексика и самоирония. Истина, която разсмива, иронизира … и даже малко боли. Този път той се спира на важни неща като „съдържанието, формата, намеренията и видоизмененията“, отбелязват от Melange Bulgaren.

Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в задуха на ежедневната дребнавост. И така, човекът, попреминал зрялата възраст, един ден се събужда и пита сърцето си: „Успях ли да направя това, което исках… щастлив човек ли съм… спокоен ли е духът ми…“

Има едно огънче в човека, което винаги го кара да прави това, което трябва. То не се интересува от логиката, дали е правилно или не, днес ли да го сторя или утре… Това огънче напълно безотговорно и честно просто гори, осветявайки същината на дадения човек.В крайна сметка се оказва, че единствената утеха на човека е добрата дума. Връщайки се назад в живота си, виждаш колко важно е било да бъдеш чут и да чуеш човека срещу теб. Разбираш силата на словото, която е несравнима с която и да било друга сила. Осъзнаваш величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността.“, казва Камен Донев за Лекция №3 „Възгледите на един учител за силата на словото“.

Вижте и

Първите две заглавия „Лекция №1 за народното творчество“ и „Лекция №2 за всеобщата просвета“ донесоха на Камен Донев редица награди за мъжка роля, награди на публиката за авторски спектакъл, както и за най-музикален и пеещ актьор.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре