Не Исландия трябва да бъде нашият пример, а Унгария, казва вицепрезидентът на Европейската СПА асоциация

В Плана за възстановяване няма средства за рехабилитация на инфраструктураМястото на балнеологията в Националния план за възстановяване и устойчивост на България ще бъде обсъдено от представители на държавните институции, кметовете на СПА дестинации и инвеститорите в Медикъл-СПА сектора на България в Хисаря. Кръглата маса е на тема: „Национален план за възстановяване и устойчивост и мястото на балнеологията. Възможности и заплахи“.

Кръглата маса е организирана от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в партньорство с Българската асоциация по подземни води. Важно е в Националния план за възстановяване да се включат политики, свързани с развитието на балнеодестинациите в България, посочват организаторите на форума.

Тази тема от години се подценява, напомня Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация.

“Балнеологията е включена в Плана само като име, но реално средства за рехабилитация на инфраструктурата – знаете, на много места минералната вода изтича в канала, общините нямат средства, трябва да се санират изворите, чешмите – средства за това към момента не виждаме.”