Областния управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на “Има такъв народ”, върна решението на Столичния общински съвет за наименуване на озелененото пространство между бул. “Драган Цанков”, ул. “Незабравка” и ул. “Никола Мирчев” в район “Изгрев” с името алея “Героите на Украйна”.

 

Той не се съгласи и с наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ”Драган Цанков”, ул. “Латинка”, ул. “Константин Щъркелов” и ул. “Фредерик Жолио Кюри” с името площад “Борис Немцов”.

Кючуков върна и решението за даване на разрешения за издигане знамето на Украйна на административната сграда на Столична община на ул. “Московска” 33 до прекратяване на войната.

Иван Кючуков е издал заповедите във връзка с “осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация”, съобщиха от областната управа, предаде БТА.

В съобщението обаче не се посочва какви са нарушенията.

От БСП се обявиха против предложенията за именуване на пространства още по време на гласуванията в СОС. Предложенията бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и “Демократична България”.