Сега четете
Tретият издирван за убийството на бившия полицай Любомир Иванов е задържан

Tретият издирван за убийството на бившия полицай Любомир Иванов е задържан

И третият издирван във връзка с убийството на бившия полицай Любомир Иванов е задържан, предаде БНТ като се позова свои източници. Снощи около 22.30 часа Боян Табаков се е предал в СДВР. Табаков е задържан за 24 часа, предстои прокурор да прецени дали има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение и удължаване на ареста до 72 часа.

Разследването по случая продължава, събират се доказателства и за други съпричастни към престъплението.

Бившия полицай Любомир Иванов бе застрелян пред дома си на 25 март в столичния кв. „Лозенец“. Табаков е сочен за организатор на покушението.

След престъплението, началникът на отдел „Разследване“ към СДВР Стойно Цветков каза, че се работи по версия за поръчково убийство. Като основен мотив, който разследващите проверяват, е неуредени финансови взаимоотношения във връзка с престъпна дейност.

Вижте и

По случая бяха задържани двама души, а трети беше обявен за общодържавно издирване. На Кристиян Илиев бе повдигнато обвинение в предумишлено убийство. Той е считан за физическия извършител на престъплението. А Борислав Грозев, който бе арестуван в кв. „Горна баня“ като помагач, бе освободен поради липса на достатъчно доказателства. И двамата са криминално проявени за хулиганство, дрога и други. Пистолетът, с който е било извършено убийството на Любомир Иванов, не е намерен до момента.

Убитият Иванов бе полицай до 2014 г. През 2018 г. го издирваха с Интерпол заради участието му в банда, менажирала фабрики за незаконни цигари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре