Сега четете
Григор успешно продължава напред стигна до 1/2-финал в Монако

Григор успешно продължава напред стигна до 1/2-финал в Монако

Григор Димитров продължава великолепното си представяне на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло (Мон) и вече е 1/2-финалист в първата за сезона надпревара от категория „АТР 1000“ на клей. Първата ракета на България (№29 в света) извоюва драматична победа над поставения под №11 Хуберт Хуркач (№14 в ранглистата), надделявайки с 6:4, 3:6, 7:6 (2) след 2:27 ч. битка на централния корт „Рение III“.

30-годишният хасковлия успя да превъзмогне няколко критични момента – благодарение и на бурната на моменти подкрепа от публиката по трибуните в Княжеството, където от години живее. В ложата му беше и неговата майка Мария Димитрова.

След като спечели с лекота откриващия сет, във втората част Димитров допусна пробив в шестия гейм и не получи шанс да го върне. Решаващият сет се разви по особено инфарктен начин за Григор, който два пъти изостана с брейк и два пъти го върна моментално. Във втория случай Хуркач сервираше за мача при 5:4 и поведе с 30:15, но не успя да вземе повече нито точка в гейма си.

При следващото си подаване – за влизане в тайбрек, полякът трябваше да спасява два мачбола, но се справи и вкара двубоя в дълъг гейм. В него Димитров реализира два минипробива и стигна до нови четири поредни мачбола, като този път се възползва още от първата си възможност на свой сервис.

Вижте и

Двубоят между Димитров и Давидович Фокина ще се играе утре от 14:30 ч. българско време и ще бъде предаван пряко по платения ТВ канал „Макс спорт 1“. В единствената предишна среща помежду им 22-годишният испанец се наложи с 6:4, 7:6 (2) в I кръг на „Мастърс“ в Рим през 2021 г.

В другия 1/2-финал от 16:30 ч. наше време в събота ще изправят Александър Зверев (Гер) и шампионът от миналата година Стефанос Циципас (Гър). В последните два 1/4-финала тази вечер германецът осъществи обрат с 5:7, 6:3, 7:6 (5) срещу Яник Синер (Ит), а защитаващият титлата си грък оцеля в 3-сетов трилър срещу Диего Шварцман (Арж) – 6:2, 6:7 (3), 6:4, след като при 5:3 във II сет сервираше за мача, а в решаващата част изоставаше с 0:4.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре