Сега четете
Какво представлява Натура 2000 и как екологичната мрежа допринася за опазването на природата?

Какво представлява Натура 2000 и как екологичната мрежа допринася за опазването на природата?

Катерина Раковска WWF България: Какво представлява Натура 2000 и как екологичната мрежа допринася за опазването на природата?
На живо в студиото на Любословие.БГ Катерина Раковска WWF Bulgaria : Какво представлява Натура 2000 и как екологичната мрежа допринася за опазването на природата?

Натура 2000“ вече е най-голямата наднационална мрежа от защитени територии, която дава възможност на общини и бизнеси да получат решения и финансиране, за да опазят природните си ресурси, здравето и благосъстоянието на местните хора. Всяка страна членка на ЕС изгради своята мрежата от специални защитени природни зони, които опазват ландшафти, растения и животни от общоевропейска значимост.

В Европа „Натура 2000“ осигурява множество природосъобразни ползи, като същевременно има и редица жизненоважни социални и икономически функции. Около 4,4 млн. работни места в ЕС зависят пряко от ползването на ресурсите на устойчивите естествени екосистеми, като значителен дял от тях са обхванати от защитените зони на „Натура 2000“. Финансовите ползи, които произтичат от самата мрежа, се изчисляват в стотици милиарди евро годишно.

 

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре