Сега четете
Мощни експлозии в Киев

Мощни експлозии в Киев

Мощни експлозии са били чути рано в петък сутринта в Киев. Както в столицата, така и в цяла Украйна са били задействани сирените за въздушно нападение. Това става в момент, когато украинците се подготвят за нови руски нападения.

Експлозиите в Киев изглежда са били най-мощните в столичния регион, откакто по-рано през април руските войски се изтеглиха от тази част на страната, за да се готвят за битки в Южна и Източна Украйна.

За момента няма съобщение за щети след експлозиите, каквито освен в Киев, е имало в Херсон на юг, в източния град Харков и малкия град Ивано-Франкивск на запад.

В четвъртък вечерта руското министерство на отбраната съобщи, че крайцерът „Москва“ е потънал в Черно море. Това е станало, след като флагманът на руския Черноморски флот е загубил устойчивост докато е бил теглен на буксир обратно към пристанище по време на буря.

Вижте и

По-рано украинските власти обявиха, че крайцерът е бил ударен с две ракети. Москва обаче отрече и обяви, че са се възпламенили боеприпаси на борда, след като моряк e пушил на него.

„Потъването на крайцера „Москва“ съвпада с ожесточаване на ударите в Украйна. Може би това е ответна реакция”, коментира Любомир Бояджиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре