Няма разцепление в коалицията, но това, което сме обещали е, че ще работим принципно. Тази мантра стабилност на всяка цена, не е при нас. При нас е стабилност, когато спазваме принципите които сме обещали на гласоподавателите, които са ни се доверили”. Това заяви министър-председателят Кирил Петков.

„Това, което обещах на пътните строители, вчера го подкрепиха 3 от 4 партии. Това означава 655 млн. да се платят веднага, а други 50 процента да се преведат след проверка и санкция на парламента. Това, което се случи вчера е, че това не беше гласувано. Призовах това предложение днес да се вкара на ново. Надявам се всички политически партии, които гласуваха „против”, да премислят и да имаме шанс още веднъж да гласуваме това предложение”, каза още той.

Петков коментира и избора на шеф на БНБ. „За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде. Най-вероятно днес кандидатурата няма да бъде подкрепена”, каза Петков.