Сега четете
Пътно – строителните фирми на протест пред Народното събрание

Пътно – строителните фирми на протест пред Народното събрание

По темата работи Тодор Стефанов, Любословие.БГ, news24.eu

Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност. В София протестните действия ще започнат в 9 ч. на пл. „Народно събрание“. Това съобщиха пред „Любословие“.БГ от бранша.

Посочени са и над 20 точки за протест по републиканската пътна мрежа, където се очакват блокади от 11 ч.

 

Над 1 милиард лева задължения има държавата към пътно-строителни и пътно-поддържащи фирми за вече извършени ремонти по републиканската пътна мрежа, казаха още пред репортер на „Любословие“.БГ от Българската браншова камара „Пътища“.

На протеста днес се очаква да присъстват представители на над 86 фирми, заети в сектора, като не се предвижда на площада пред сградата на Народното събрание да паркират тежкотоварни камиони.

Инженер Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК „Пътища“, обясни вчера за „Любословие“.БГ,, че:

„Бизнесът го е грижа повече за пътищата, отколкото управляващите, защото бизнесът, теглейки кредити, използвайки своя финансов ресурс, е извършил ремонти, крайно необходими, а в крайна сметка държавата, или по-скоро ръководителите на държавата използват какви ли не процедурни похвати. Сега щели да дават договорите на Антикорупционната комисия, това сериозно ли е?“.

От браншовата камара казаха, че състоянието на пътната мрежа не е добро. След края на зимния сезон по пътната настилка са се появили много дупки, включително по автомагистралите.

Вижте и

Повредените ограничителни системи от пътнотранспортни произшествия не се ремонтират, а сега със затоплянето на времето тревите и храстите не се поддържат, а това риск от възникване на пътно-транспортни произшествия.

0

„Всичко това не се възлага от страна на държавата, респективно не се изпълнява и от пътно-поддържащите фирми, които без изрично възраждане нямат право да извършват каквито и да е дейности по пътищата“, каза още инж. Златев.

#ББК #Пътища #Народносъбрание #протести #пътища #пътни #строители #ремонти

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре