Сега четете
Откриха салмонела в най-популярната марка за шоколад „Киндер“

Откриха салмонела в най-популярната марка за шоколад „Киндер“

Фабрика за шоколадови изделия на фирмата „Киндер“ в Белгия затваря заради случаите на салмонела, които са свързани с шоколадовите яйца на компанията, пише Би Би Си.

Белгийските власти наредиха да се изтеглят всички шоколадови продукти, произведени във фабриката в Арлон, която е собственост на фирмата „Фереро“. Сред изтеглените продукти са яйцата „Киндер сюрприз“, „Киндер сюрприз макси“, „Киндер мини яйца“ и „Киндер шокобонс“.

„Заводът ще бъде отворен отново едва след като бъде сертифициран от властите. Това изтегляне засяга само продуктите Kinder, произведени в Арлон, Белгия. На завода в Арлон се падат около 7% от общия обем на продуктите Kinder, произвеждани в световен мащаб на годишна база“, се казва в официално изявление на „Фереро“.

Случаи на салмонела са докладвани вече в няколко държави, сред които Великобритания, Германия, Франция и Белгия. Затварянето на фабриката се е наложило, след като от компанията производител не могли да предоставят всички документи на разследването.

Вижте и

„Фереро“ описват изтеглянето на продуктите като „превантивно“, като са категорични, че нито един продукт, достигнал до пазара, не е дал положителен тест за салмонела.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре