Сега четете
Гърция ще преразглежда мерките срещу Ковид -19

Гърция ще преразглежда мерките срещу Ковид -19

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви в петък, че се изготвя пътна карта за допълнително облекчаване през май на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде в. „Катимерини”.

Въпреки че показатели като брой на смъртните случаи остават на високи нива, има съвпадение в преценките, че пандемичната вълна отслабва, което според Плеврис, ще позволи Великден да бъде прекаран в обстановка „по-близка до нормалното”.

В момента, въз основа на епидемиологичните данни, с наближаването на лятото ще пристъпим към допълнително намаляване на мерките”. каза министърът.

„Не сме толкова изплашени от броя на случаите, защото сега формата на пандемията е различна, но въпреки това следим внимателно дали тези случаи оказват натиск върху националната здравна система”, посочи Плеврис.

Вижте и

Той уточни, че „всяко намаляване на мерките през лятото ще бъде преразгледано като цяло, защото учените и от Европейската агенция по лекарствата, и от Европейския център за контрол на заболяванията имат много опасения за есента”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре