Сега четете
Масови кражби във видинско село

Масови кражби във видинско село

Във видинското село Орешец почти няма къща, която да не е обирана. Преди няколко месеца и самотно живеещият Васил Василев станал жертва на кражба. От гараж до къщата му през нощта крадците изнесли около 400 килограма жито и царевица, с които си хранел животните.

Отворил, нагребал всичко и изхвърлил през голямата врата на гаража и си е затворил отново“, обяснява Васил. Подозира кой е извършителят, но казва, че не е  подал сигнал в полицията. Друг негов съселянин станал жертва не само на кражба, но и на побой. В лозовата си градина извън селото Иван Виденов забелязал четирима души да берат ягоди в имота му.

„След забележките ми се стигна до разправа и се нахвърлиха върху мен с дървени колове, при което ми нанесоха удари и ми счупиха лявата ръка. Стигна се дотам да ме нападнат, защото поисках да взема кофите с ягоди, които са набрали, и като се опитах да издърпам кофата, се нахвърли вторият човек, който беше отстрани с кол и аз бях принуден да се откажа, защото ме заплашиха, че ще ме пребият“, казва потърпевшият.

За побоя и откраднатите ягоди няма осъдени. Иван Виденов подозира, че нападателите са от съседното село Медовница, където също има бум на кражби. Преди седмица за една нощ изчезва тон и половина желязо от бивш цех за дестилация в село Орешец. След това откраднатото е предадено във вторични суровини.

Искаме квартален на селото, както си е било по-рано, полицейско присъствие, защото напоследък кражбите са толкова много, че има хора, които са разбивани няколко пъти, откакто се вдигна цената на желязото. Има ли страх сред възрастните хора? Има и хората не само живеят в страх, но имат чувството, че са изоставени и трябва да намерим начин да го решим този проблем“, категоричен беше кметът на селото Юлиян Симеонов.

Вижте и

В селото няма полицай постоянно, а трима служители на реда обслужват район от 17 населени места.

„Въпреки многото ни оплаквания, не се взимат сериозни мерки и най-вече, според думите на кмета, нямат необходимия финансов ресурс, за да се извършват такива мероприятия по озаптяване“, оплакват се местните и допълват: „В самото население се всели страх, защото повече хора сме възрастни, особено бабите”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре