Сега четете
Оризът е мощно средство,който стимулира производството на колаген

Оризът е мощно средство,който стимулира производството на колаген

Евтино и лесно! Японските жени използват козметичните преимущества на ориза в продължение на векове. Тайната на тяхната красота е в този прост природен дар. Оризът е невероятен източник на линолова киселина и сквален – мощен антиоксидант, който стимулира производството на колаген. Последният забавя образуването на бръчки по кожата и я предпазва от негативните ефекти на слънцето.

И още, оризът е пълен с витамин Е и гама-озинол, известен със своята способност да предпазва сърцето и да понижава нивото на холестерола в кръвта.

За съжаление, с изключение на японците, повечето хора не знаят за тези факти. Оризът наистина е способен на чудеса, когато става въпрос за подмладяване.

Препоръчваме ви да си правите тази изключително лесна маска  за лице, която ще подобри цвета му и ще изглади бръчките.

Ще ви трябват:

• 3 супени лъжици ориз;

• 1 супена лъжица мляко;

• 1 супена лъжица мед.

Начин на приготвяне:

Вижте и

Сварете ориза. Водата, в която сте го варили, запазете след прецеждане. Добавете към добре разварения, почти на каша ориз, супена лъжица топло мляко и лъжичка мед.

Нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете я на лицето си, докато не изсъхне напълно. След това изплакнете лицето си с водата, в която сте варили ориза.

Оризовата вода има силни антиоксидантни свойства. Тя хидратира кожата и стимулира кръвообращението. Тази вода също така спомага за премахване на пигментните петна и облекчава възпалението на кожата. Може да я използвате дори преди да си правите слънчеви бани: тя овлажнява кожата и ще я защити от образуването на нови бръчки.

За оптимални резултати се препоръчва да се прилага оризова маска поне веднъж седмично. Повторете тази процедура няколко пъти – и ще изглеждате 10 години по-млади.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре