Сега четете
Калин Христов, Зеленият отбор: Доброволчеството-поглед към бъдещето

Калин Христов, Зеленият отбор: Доброволчеството-поглед към бъдещето

Калин Христов, Зеленият отбор: Доброволчеството-поглед към бъдещето с водещ Десислава Алексова.

Някъде там, между грубата реалност на един замърсен и обречен на разрушение свят и желанието за позитивна промяна, живеят и работят за доброто на всички нас група ентусиасти, наречени Доброволческа формация „Зеленият отбор на България“. Това не е организация с нестопанска цел, не е сдружение, нито фондация. Те не приемат дарения, не търсят подкрепа от медиите, нито от партии. Те оставят своята идея да израсте, без да я поливат с торове и химикали – така тя ще бъде най-чиста и най-близка до истината, макар да расте бавно.

Вероятно сте попадали на Фейсбук събития по повод на техни акции – веднага се забелязва колко благородни са идеите им (https://www.facebook.com/groups/greenteambg/). За делата на „Зеления отбор на България“ ще ни разкаже Калин Христов – основоположник на идеята за формацията, който предпочита да гледаме на него просто като на част от отбора. „Защото отбор означава група. Трябва да има човек, който през цялото време да поема ударите и да генерира идеите, обаче ако искаш истински да предадеш нещо, трябва да споделиш това с хората. Аз така го чувствам.

Калин Христов е роден през 1976 г. в Ямбол. Следва Горско стопанство в Лесотехническия университет в София. Винаги съм имал много силен стремеж за връзка с природата и това е моето вдъхновение, казва той. Освен Зеления отбор, друга негова страст е макро фотографията.

Вижте и

Всичко започва през 2007 г., когато Калин се свързва с група хора, с които създават различни видеоклипове и ги споделят във форуми на екологична тематика. В този период срещите на групата са основно виртуални, период на т.нар. „култивиране на идеи“, в който идеите преливат една от друга и се заформя сериозен разговор. През 2008 г. се ражда и името: Зеленият отбор на България.

Зеленият Отбор на България е доброволческа формация от ентусиасти, които доказаха, че с добри идеи, борбен дух и единство, се постигат реални резултати в полза на природата и човечеството.

Нашият ентусиазъм докосна много хора в България и това ни даде надежда да продължим напред с най-големия Зелен доброволчески проект „1 милион“. Освен в него, ние се включваме в много други доброволчески инициативи, но основната ни линия е засаждането на 1 милион дървесни единици в България, без финансова помощ.
Проект „1 милион“ е свързан с идеята до 2015г.-2018г. обикновени хора от цялата страна да успеем да засадим или залесим
1 000 000 дървета в България!
Това е изцяло доброволческа инициатива и има за цел да покаже пред всеки един от нас, че можем да се обединяваме и вършим добрини, съвсем задружно, независимо от различията и несретата, в която живеем .
Можем да направим нещо толкова добро без външна помощ, без фирми, без спонсорства, без политици, без лобита и платен PR.
Това е повече от трудно, но ние вярваме, че ще успеем!
За да осъществим нашата идея, ще спазваме всички норми и изисквания, свързани с месторастения, подходящи видове, климат, почви и т.н.
ВИДЕО КЪМ ИНТЕРВЮТО:
Крайната цел е да създадем нещо добро, красиво и полезно за България и за Човечеството!
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре