Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов се ядоса на шефа на Народното събрание Никола Минчев и на говорителя на кабинета Лена Бориславова заради кандидатите за шеф на БНБ. В пост в социалните мрежи той припомни, че те са двама. Ето какво написа Трифонов:

Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров.
А това е лъжа – управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати, написа лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

В предаването “120 минути” по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански.

Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има “второ КТБ”.

Тъй като моята работа в момента е да пазя стабилността на коалицията, няма да отговарям аз. Вижте отговора на г-н Каримански: