Сега четете
Петиция „Отсечката на Боян Петров“ стартира днес

Петиция „Отсечката на Боян Петров“ стартира днес

Днес, 29 март, е обявен старта на набирането на подписи в подкрепа на инициативата за наименование на отсечката извън Кресненския пролом на името на Боян Петров под надслов „Да спасим Кресненския пролом“.

Приятели, съмишленици, колеги на Боян Петров се обединиха в обща инициатива за именуване на отсечката на бъдещата магистрала „Струма“ на негово име, надявайки се тя да премине извън Кресненския пролом. Събирането на подписи започва днес във фоайето на Дните на предизвикателствата: https://predizvikatelstva.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/?fbclid=IwAR2w6Dp69mSkPGC0pfsZ-iDnvCKqtEDSfchDFMx6d9Z0P_YHakzM6tY5L_M

До 30 април 2022 година всеки ще има възможност да подкрепи петицията и онлайн на страницата на коалицията „Да спасим Кресненския пролом“: https://kresna.org.

Надяваме се отсечката да премине извън Кресненския пролом. Това ще е евентуално или дългият тунел, който може да се казва „Тунелът на Боян Петров“,  или магистралата, изцяло изнесена от източна страна на дефилето, да се казва „Отсечката на Боян Петров“, поясни за Радио Благоевград Десислава Стоянова от Сдружение “За Земята”.

Тъй като темата за строителството на АМ “Струма“ е отново на дневен ред, ние се надяваме да бъде намерено консенсусно решение и съгласие, че няма да разглеждаме изобщо алтернатива, която ще преминава през Кресненския пролом. Надяваме се след това да бъдат предприетите съответни стъпки и опазващата Кресненското дефиле отсечка на АМ „Струма“ да се казва Боян Петров“, допълни  тя.

Вижте и

Главният редактор на Любословие.БГ и наши автори вече подкрепиха петицията.

Миналата седмица в специално интервю за Любословие.БГ съветника на министъра на околната среда и водите – Андрей Ковачев, който е и заместник-председател на работната група за целите на НАТУРА 2000 в Кресна разясни за нашите зрители и читатели защо е важно магистралата да бъде извън дефилето.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре