Сега четете
Конференция „Планините: красота и предизвикателства“

Конференция „Планините: красота и предизвикателства“

На 28 март 2022 г. във Френския културен институт се проведе конференцията „Планините: красота и предизвикателства“, която е част от 16-то издание на „Дни на предизвикателствата“. 

Конференцията беше открита от г-н Любомир Попйорданов, организатор на Дните на предизвикателствата и председател на асоциацията на планинските водачи в България „Планини и хора“ и от г-жа Флоранс Робин, посланик на Франция в България.

В конференцията взеха участие г-н Борислав Сандов – заместник министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите, г-н Тома Белев – заместник-министър на околната среда и водите, г-н Александър Дунчев – народен представител от „Продължаваме промяната“, г-н Владимир Милушев – директор на дирекцията на национален парк „Рила“, г-н Люк Харди – полярен изследовател и продуцент на филми, г-жа Йорданка Славова от Българска фондация „Биоразнообразие“ и др.

Г-жа Йорданка Славова и г-н Боян Зафиров представиха резултатите и изводите от работата на доброволческия лагер на Българска Фондация Биоразнообразие, проведен през 2021 г., след което участниците в конференцията дискутираха овладяване на туристическия поток при Седемте рилски езера и неговия отпечатък върху екосистемата и качествата на изживяването в циркуса на Рилските езера, а г-н Тома Белев направи обобщение на дискусията.

Изказване на инж. Александър Дунчев:

Изказване на министър Борислав Сандов:

Презентация на г-жа Йорданка Динева

Вижте и

Обобщение на дискусията от инж. Тома Белев

Конференцията завърши с предпремиерата на филма «Високият път покрай ледниците“,  за ски преход от Шамони до Цермат/Алпи 2021 г.

Автор: Десислава Алексова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре