Сега четете
Икономически съветник: Всичко у нас ще продължи да поскъпва

Икономически съветник: Всичко у нас ще продължи да поскъпва

„За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да поскъпва, тъй като нашите вътрешни цени зависят и от международните такива, и от войната в Украйна”. Това заяви икономическият съветник към КТ „Подкрепа” Ваня Григорова.

„Ясно е, че първо горивата идват от Русия, второ ние сме зависими от този регион и по отношение на торовете. Това неизменно ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове”, каза още тя в студиото на „Събуди се”.

„В крайна сметка ние се намираме в свят, който е обвързан и докато веригите на доставки не се стабилизират, а оттам и цените – няма как да знаем точно какво ще се случи, но със сигурност ситуацията ще се влоши”, добави тя.

Колко ще поскъпнат храните и ще се стигне ли до недостиг заради войната в Украйна

По думите й е трудно да се прогнозира колко би могла да бъде годишната инфлация.

Вижте и

„Може да надскочи и 10%, тъй като февруари 2022 г. към февруари 2021 г. – за една година инфлацията вече е 10%. Ако ситуацията се усложнява, а тя ще се, очевидно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с колко”, коментира Григорова.

„Това, което ние можем да направим на национално ниво, е да предприемем сериозни мерки, така че да гарантираме минималното оцеляване на населението”, категорична бе тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре