Сега четете
Раздават „ИКАР“ за 48 път най-престижната награда

Раздават „ИКАР“ за 48 път най-престижната награда

Тази година в Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България връчва за 48-и път Националните награди за сценични изкуства ИКАР.

Церемонията ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов“ от 19:00 часа, а билети могат да бъдат закупени касите на театъра.

След обявяването на номинациите в началото на февруари, почитателите на сценичните изкуства очакват с все по-голямо нетърпение да научат имената на победителите в 22-те категории.

Водещи на тазгодишната церемония за връчването на наградите ще бъдат директорът и актьорите от трупата на Театър „Възраждане“ – Роберт Янакиев, Виттория Николова, Лиляна Шомова, Йордан Ръсин и Ивайло Драгиев.

Публиката ще има възможността да се наслади на музикални изпълнения на Любо Киров, Станислав Сланев – Стенли, трио „Вива“ и Смесен хор „Света София“.

Съюзът на артистите в България връчва наградите ИКАР от 49 години.През 2022 г. специалната награда за Чест и Достойнство ще получи актьорът Симеон Алексиев, наградата за Изключителен принос към българския театър – режисьорът Асен Шопов, а за Изключителен принос към музиката награда ще бъде присъдена на Мими Николова.

Марио и Калин Москови ще получат приз за приноса им в цирковото изкуство, а Кирякос Аргиропулос – наградата на Акт-Унима за значим принос в развитието на българското куклено изкуство.

Вижте и

Всеки, който иска да научи имената на останалите отличени артисти, може да присъства на церемонията в неделя, която по-късно същата вечер ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия. Всички средства от продажба на билети за церемонията постъпват 100% в поддържаме Здравния фонд на САБ, чрез който се финансират операции и медикаменти за нуждаещи се творци и служители от сценичните изкуства.

Церемонията за връчването на Националните награди ИКАР 2022 г. е част XVII издание на Софийския театрален салон, който по традиция е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и част от Националния културен календар и се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре