Сега четете
Унгария се отказа да изпраща оръжие на Украйна

Унгария се отказа да изпраща оръжие на Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли емоционалната молба на украинския президент Володимир Зеленски за снабдяване на Украйна с оръжия и подкрепа на санкциите срещу руския енергиен сектор.

Във видео, разпространено днес в социалните мрежи, Орбан казва, че исканията на Зеленски „противоречат на интересите на Унгария“ и обяснява, че налагането на санкции на руския енергиен сектор ще доведе до „забавяне на унгарската икономика, а след това и до бързото й спиране.“

Унгарската реакция е в отговор на вчерашната реч на Зеленски пред европейските лидери, в която украинският лидер в един момент се обърна директно към Орбан, смятан за най-близкия приятел на Владимир Путин в Европейския съюз. „Чуй ме, Виктор, знаеш ли какво се случва в Мариупол?“, попита Зеленски и продължи: „Трябва да вземеш решение на коя страна си.“

Унгария е единствената страна от ЕС, граничеща с Украйна, която не пожела да снабдява Киев с оръжия и отказа през територията ѝ да се транспортира оръжие за Украйна.

Вижте и

Орбан каза също, че 85 процента от газа и повече от 60 процента от нефта идват в Унгария от Русия и че блокирането на руския енергиен износ ще принуди унгарските граждани да „плащат за войната“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре