Сега четете
Изложба на „Стоянка Мутафова – Влюбена в Театъра Душа“,

Изложба на „Стоянка Мутафова – Влюбена в Театъра Душа“,

От 25 март в Галерия на открито в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ е представена документалната изложба „Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа“, посветена на 100-годишнината от рождението на любимата актриса.

Стоянка Мутафова е творец, който остава в паметта на поколения българи със своите ярки сценични изпълнения. Фокусът на изложбата е творческата биография на актрисата, като са представени едни от най-запомнящите се театрални образи на Мутафова, сред които Баба Гицка от „Големанов“, Анна Андреевна от „Ревизор“, Людмила Спиридонова от „Смъртта на Тарелкин“, Селямсъзката от „Чичовци“ и др.

Представен е сценичният път на актрисата, използвани са снимки, документи, рецензии и интервюта от архивите на Съюза на артистите в България, Народен театър „Иван Вазов“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, а за представянето на екранните ѝ роли съдейства Българската национална филмотека.

Официалното откриване на експозицията е на 25 март от 17:00 часа, когато ще бъдат раздадени точно 100 картички с автограф и снимка на актрисата.

Вижте и

Документалната изложба „Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа“ е част от Софийския театрален салон в Календара на културните събития на Столичната община.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре