Сега четете
„Добре дошли в неолибералния свят- бъдете нечовеци, за да сте щастливи“

„Добре дошли в неолибералния свят- бъдете нечовеци, за да сте щастливи“

адв. Димитър Киров: „Добре дошли в неолибералния свят- бъдете нечовеци, за да сте щастливи“

За Харари и прочита на книгата от г-н Киров, за това зли ли сме ние хората и в крайна сметка  зависими ли сме от субстанции и маркетинг?

За изкуствените конструкции и влиянията върху хората. Да процъфтява ли човечеството или да изпадне в упадък?

Какво ни е да Бог? Добро или зло?

Преди едва 100 000 години цели шест вида хора обитават Земята. Днес обаче има само един. Ние. Homo sapiens.

Как нашият вид е надделял в битката за надмощие? Как нашите предшественици, водещи живот на странстващи събирачи, са уседнали, създавайки градове и царства? Как се е формирала вярата в боговете, в нациите, в човешките права? Как се изгражда доверие към парите, книгите и законите? Как попаднахме в капана на бюрокрацията, графиците и културата на потребление? Как ще изглежда светът в следващите хилядолетия?

В своята книга доктор Ювал Ноа Харари обхваща цялата човешка история – от първите хора до радикалните и понякога унищожителни революции – когнитивната, земеделската и научната. Използвайки данни от биологията, антропологията, палеонтологията и икономиката, той изследва как ходът на историята е формирал човешките общества, животните и растенията около нас и дори собствената ни личност.

Станали ли сме по-щастливи? Можем ли да се освободим от архаичните черти на нашите предшественици, прозиращи все още в нашето поведение? Можем ли да направим нещо, за да променим идните векове?

Вижте и

Смела, обхватна и провокативна, книгата „Сапиенс“ отправя предизвикателство към всичко, което си мислим, че знаем за хората, за техния ум, действия, възможности или… бъдеще.

Забавлявайте се, но преди това гледайте виодето от адв. Киров, за да научите за новото лице на пропагандата и нейните форми

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре