Акция по премахването на незаконните павилиони на пазара пред РУМ “Лозенец” на бул. “Черни връх” започна тази сутрин в София.

На мястото на незаконните постройки ще бъде изградена нова пазарна секция под ръководството на общинското дружество “Пазари Запад”.

Столичният общински съвет подготвя промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която се затягат правилата за функционирането им и се повишават санкциите в случаи на нарушения. Предвидена е глоба от 50 000 лева за собствениците на преместваеми обекти, които работят без разрешително. Въвеждат се и по-строги правила за снабдяването им с електроенергия, така че да се гарантира безопасността на работещите в тях и на преминаващите наоколо, заяви в “Денят започва” председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.”Затяга се режимът за поставянето на преместваемите обекти и се променят правилата за контрол. Общественото обсъждане все още тече, събрали сме много предложения. Искаме правилата да бъдат направени така, че недобросъвестните, да си понесат отговорността”, каза Георгиев.