Сега четете
Американското разузнаване мисли, че Русия готви употребата на химическо или биологично оръжие в Украйна

Американското разузнаване мисли, че Русия готви употребата на химическо или биологично оръжие в Украйна

Американското разузнаване смята, че Русия готви употребата на химическо или биологично оръжие в Украйна. Според американците, фактът че Русия говори за този вид оръжия и обвинява украинците че ги притежават, е знак за намерението им сами да ги използват.

„Той е притиснат до стената. Сега говорим за нови операции под фалшив флаг, които подготвя. Той казва, че ние, американците, имаме биологично и химическо оръжие в Европа, което просто не е вярно. Освен това казва, че украинците имат такова оръжие. Това е ясен знак, че той обмисля употребата и на двата вида оръжия. Путин вече е използвал химическо оръжие в миналото и трябва да внимаваме какво идва. Той знае, че ще има сериозни последици, но заплахата е реална“, каза американският президент Джо Байдън.

Същевременно украинската армия обяви, че в последните 24 часа Русия е започнала да използва авиацията си по-активно. Украинците очакват бомбардировки в градовете, като смятат, че руснаците ще използват конвенционални бомби и ракети, без да се интересуват от заплахата за мирните жители. Но това нямало да промени позицията на Украйна да не отстъпи пред агресора.

Президентът Зеленски говори за трагичната съдба на ветеран, който оцелял в нацистките концлагери, за да бъде убит от руснаците.

Вижте и

В Харков Борис Ромашченко беше убит. Бивш затворник в нацистките концлагери, който беше на 96 години. Представете си колко неща е преживял. Но беше убит от руснаците, които удариха обикновен жилищен блок“, каза украинският президент.

Както Западът, така и Украйна, настояват с оценките си, че руската армия е зле снабдена на фронта. Британското разузнаване каза, че офанзивата на руснаците практически е спряла навсякъде. А украинското министерство на отбраната каза, че според тях руснаците имат боеприпаси и храна само за три дни. Според украинците, повече от 300 руски войници в област Суми са отказали да изпълняват заповедите на командването и са напуснали позициите си между градовете Суми и Харков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре