Сега четете
Проблеми за Новак Канада няма да го пусне да играе на Мастърс турнир

Проблеми за Новак Канада няма да го пусне да играе на Мастърс турнир

Новак Джокович има все повече проблеми с участието си в турнири по тенис, след като отказа да се ваксинира. Той беше изгонен от Australian Open и му бе забранено да играе в САЩ на Индиън Уелс и ATP Маями. Сега още един турнир забрани участието на сърбина. Това е Masters 1000 Canadian Open.

Йожен Лапиер, директорът на канадския турнир, даде интервю, в което разкри, че в момента Ноле няма право да играе в страната заради антиковид ограниченията, но може да се промени правилникът специално заради него.

„Не бързаме да потвърждаваме правилата. Предполагаме, че ще бъдат направени промени, ако ситуацията се подобри или се влоши. Ще видим какво ще стане. Но днес за Новак Джокович би било невъзможно да дойде в Канада и да играе в турнира. Но ще трябва да почакаме“, каза организаторът, цитиран от AS.

По това време чуждестранните граждани трябва да бъдат ваксинирани срещу Covid-19, за да влязат в Канада. Миналата седмица обаче Джокович получи добри новини от Амели Моресмо, директор на състезанието на Ролан Гарос. Попитана за положението на Ноле, тя каза пред ESPN: „В момента нищо не пречи на участието на Джокович на Откритото първенство на Франция“.

Вижте и

Решението идва в резултат на премахването на ограниченията на територията на Франция, във всички обществени места, с изключение на болниците и градския транспорт. При тези условия парижките арени ще бъдат отворени с пълен капацитет за Ролан Гарос.

Така Ноле ще може да защити трофея, който спечели миналата година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре