„Meta“ вече дава опция на родителите да следят колко време децата им прекарват в Инстаграм

„Мета“ (Meta Platforms Inc), компанията собственик на „Фейсбук“ (Facebook), вече ще дава възможност на родителите да следят колко време прекарват децата им в „Инстаграм“ (Instagram), а скоро ще пусне и инструменти за родителски контрол в устройствата за виртуална реалност „Куест“ (Quest), предаде Ройтерс.

Новите възможности са част от обещанието на „Мета“ да предпази децата, използващи приложенията на социалните медии на групата, след като изобличител разкри вътрешни документи, според които компанията е била наясно, че за някои момичета в тийнейджърска възраст „Инстаграм“ е източник на проблеми при възприемането на собственото им тяло.

Инструментите за родителски контрол в „Инстаграм“ стават достъпни в САЩ от днес, а през идните месеци – и в целия свят.

Родителите ще могат да проверяват кои акаунти следват децата им, както и да налагат ограничения за времето, прекарвано в приложението.

През май „Мета“ ще включи контролен панел, включващ инструменти за надзор, при устройствата „Куест“ и автоматично ще блокира достъпа на тийнейджъри до приложения, неподходящи за възрастта им.

Вижте и

За инструментите за родителски контрол и в двете платформи ще се изисква съгласието на тийнейджърите.

Компанията допълни, че плановете са в крайна сметка родителите да могат да следят активността на подрастващите във всичките й приложения от една централна услуга.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре