Русокосата полякиня Каролина Биелавска е новата „Мис Свят“. Най-красивата жена в света е на 22 години, родена е в град Лодз и учи бизнес администрация. Нейни подгласнички останаха Мис САЩ и Мис Кот д’Ивоар.

Каролина в момента учи магистърска степен по мениджмънт и би искала да продължи обучението си с докторска степен. Освен това тя работи и като модел. Обича да плува, да се гмурка, да играе тенис и бадминтон. Един ден тя се надява да стане мотивационен говорител.

 

Полякинята също е много запалена по доброволческия труд, с който се занимава. „Недосегаеми“ е любимият й филм. Проектът на Каролина „Zupa Na Pietrynie“ осигурява постоянна помощ на бездомни хора, както и цели повишаване на осведомеността за този проблем и борба срещу социалното изключване.

 

След като беше коронясана от 69-ата Мис Свят, Тони-Ан Сингх, Каролина Биелавска сподели през сълзи: „Когато чух името си, бях шокирана, все още не мога да повярвам. За мен е чест да нося короната на „Мис Свят“ и нямам търпение да започна работа. Ще помня това, което се случва в Пуерто Рико, до края на живота си“.

 

70-тото юбилейно издание на конкурса „Мис Свят“ се проведе в Пуерто Рико с 4 месеца закъснение заради пандемията от COVID-19. 40 полуфиналисти се върнаха на острова, след като се наложи финалът през декември да бъде отложен поради огнище на коронавирус.

 

Дългоочакваното финално шоу на „Мис Свят“ беше излъчено в световен мащаб в над 100 страни.