Сега четете
Кризисен център отваря врати на Централна Гара за бежанци

Кризисен център отваря врати на Централна Гара за бежанци

Временен център за подкрепа на бежанците от Украйна работи от днес на територията територията на Централна гара – София.

Той се помещава на втория етаж на гарата и е оборудван с всичко необходимо – легла, маси, столове, храна, санитарни и хигиенни принадлежности, включително и храна за малки деца и памперси, съобщават от областната управа.

Целта на центъра е да подслонява украинските граждани за кратко – за няколко часа или ден, докато бъдат регистрирани, превозени до места за настаняване, а впоследствие да бъдат подпомогнати и в търсенето на работа.

Първите украински граждани, които ще преминат през временния център, пристигат тази вечер в 21.30 с влака от Русе.

На разположение денонощно са екипи на Столична община, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и на Столична организация на БЧК.

На разположение са и два микробуса на Столична дирекция“ Пожарна безопасност и защита на населението“ и един микробус на Столична община, които ще превозват украинските граждани до летището, до места за настаняване, при необходимост и до Агенцията по бежанците или до СДВР за регистрация и придобиване на статут на бежанци.

Вижте и

Открита е и денонощна телефонна линия за съдействие – контактен център на Столична община – тел. 0700173

Създаването на кризисния щаб за бежанците от Украйна е резултат на добрата координация между областния управител на област София Иван Кючуков и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, коментират от областната администрация. Председател на щаба е областният управител Иван Кючуков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре