Сега четете
Русия затяга обръча ,около Киев

Русия затяга обръча ,около Киев

Украйна се събуди с вой на сирени и взривове в редица градове на страната, включително в Киев, Лвов, Одеса и Харков. Украински представители обвиниха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия град Николаев и е нанесла щети на онкологична болница. Руските сили се прегрупират около Киев. Това показват новите сателитни снимки.

Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски призова руските майки да не изпращат синовете си на бойното поле, а амриканският президент Джо Байдън обяви, че ако Съединените щати се намесят пряко в Украйна, това ще означава Трета световна война.Руските сили се прегрупират на северозапад от Киев и се приближават към столицата, като продължават артилерийския обстрел, показват сателитни снимки. По всяка вероятност руските части смятат да блокират Киев от всички посоки. Рано сутринта днес, склад за замразени стоки е изгорял в резултат на обстрел, в североизточно предградие на Киев. Столицата се готви за отбрана, а военни инструктори обучават доброволци за работа с противотанкови оръжия.Продължават руските удари по Николаев, Днипро и Кропивницки. Украински представители обвиниха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия град Николаев и е нанесла щети на онкологична болница и няколко жилищни сгради.

Украйна за пореден път обвини Русия, че осуетява евакуацията на хора от обсадения пристанищен град Мариупол. Условията в града стават все по-отчайващи.

„Трябва да кажа с болка, че Мариупол остава блокиран от врага. Руските войски не пуснаха нашата помощ и продължават да измъчват нашите хора, нашите мариуполци. Изпращайте отново храна, вода и лекарства за нашия град”, заяви Зеленски.

И днес са договорени хуманитарни коридори за североизточния град Суми.  Възможност за евакуация на цивилни ще има от общо шест посоки, като конвоите ще са насочват към централния град Полтава.

Вижте и

В поредно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски призова руските майки да не изпращат синовете си на бойното поле. „Действията на руските нашественици ще бъдат приравнени с действията на терористите от ИДИЛ”, каза той.

Междувременно Джо Байдън отхвърли призивите за активно американско военно присъствие в Украйна и предупреди, че ако Съединените щати се намесят пряко в Украйна, това ще означава Трета световна война. „Войната на Путин срещу Украйна никога не трябва да бъде победа. Демократите по света се обединяват на страната на мира и сигурността. Силни сме и никога няма да се поколебаем. Но вижте, идеята да изпратим нападателно оборудване, самолети, танкове и влакове с американски пилоти и американски екипажи – разберете и не се шегувайте, независимо какво казвате всички, това се нарича Трета световна война”, каза той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре