Само за няколко часа Петиция в подкрепа на Александър Дунчев, народен представител от ПП “Продължаваме Промяната”, по повод на изразената му позиция срещу задкулисието и кадровите назначения в горите и земеделието, събра над 150 подписа и продължава да набира скорост!

От години управлението и ползването на горите в България имат нужда от прозрачност и професионализъм, но вместо това сме свидетели на задкулисие, корупционни схеми и назначения на партийни функционери.

В петицията се настоява категорично за:

1. Оставка на Атанас Добрев заради системните му и дългогодишни действия в защита на задкулисието и схемите в горското стопанство от позицията му на зам.-министър на земеделието във вече 4 правителства – от времето на ГЕРБ и Патриотите, от времето на служебните правителства, преди това назначен във Фонд “Земеделие” по времето на Орешарски и ДПС.

2. Публикуване на имената и компетенциите на всички кадрови промени в горската система и ДФЗ през последната една година;

3. Прекратяване на политическите назначения и провеждане на честни и прозрачни процедури за назначения в администрацията по горите и ДФЗ;

4. Предприемане на бързи действия за коригиране безпрецедентната заявка за политическа употреба на най-уязвимия ресурс – дървесния.

5. Спешно изпълнение на коалиционното споразумение по отношение на предвидената в него горска реформа – отделяне на Aгенцията по горите като Държавна горска агенция с пълни политически правомощия, въвеждане на конкурсно начало и независимост на горската експертна служба от политически натиск.

Инициатори са: инж. Зорница Стратиева, Мануела Малеева, д-р Вера Стаевска, д-р Александър Симидчиев, Гергана Кабаиванова, Цецка Бачкова и Калоян Янков, които призовават заедно да спрем схемите на горската мафия, подкрепени от БСП и Министерство на земеделието и да предотвратим пълното овладяване на българските гори!

С пълният текст на петицията можете да се запознаете тук: https://www.peticiq.com/358523?s=94515893