Сега четете
Километрични опашки за олио в страната, мъж почина в търговска верига

Километрични опашки за олио в страната, мъж почина в търговска верига

 

Километрична опашка за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден във Враца. Хората са започнали да чакат от 6 ч сутринта заради конкретна промоционална цена на олиото. От публикации в социалните мрежи е видно, че подобна е ситуацията още в София, Бургас и Горна Оряховица.

 

През последните дни у нас се наблюдава значителен ръст в цената на олиото, което доведе до засилено търсене.

 

Масовото презапасяване все и своята първа жертва. 77-годишен мъж е починал, докато чака на опашка за олио в един от големите хипермаркети в комплекс „Славейков” в Бургас. Тя е била дълга около 300 метра. След дълго чакане мъжът е починал до палети с олио. На място е дошъл екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта, предава Нова Тв. Местните жители са възмутени, че се чака с часове, за да се доберат до олиото в магазина. Подобна е ситуацията пред всички големи хипермаркети на същата верига в Бургас.

 

Вижте и

„Мъжът почина в магазина. Блъскаха го и му стана лошо. Беше лудница. Хората казаха, че е паднал, посинял е и е починал. Опашката беше огромна”, коментира една от жените, пазарували в магазина по същото време.

 

Припомняме, че вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и призова хората да не се презапасяват, защото повишеното търсене води до необосновано по-високи цени. Нинова заяви, че цялата държавна машина ще се изправи срещу спекулата. По думите ѝ, Комисията за защита на потребителите за 24 часа е направила 200 проверки в магазините и след тях някои търговци ще бъдат дадени на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре