Сега четете
Костадинов гневен: Не аз, а Кирил Петков си организира среща с руския посланик, разбрахте ли какво е премълчал

Костадинов гневен: Не аз, а Кирил Петков си организира среща с руския посланик, разбрахте ли какво е премълчал

Не аз, а Кирил Петков си организира среща с руския посланик. Това заяви на брифинг председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов, съобщава News24sofia.eu.

Малко е несериозно, когато министър-председателят, след като се е срещал с руската посланичка, да отправя внушения към мен, че аз съм се срещал с нея. Едва ли не излиза, че само той има право на това нещо. Аз, за разлика от него, не съм си правил официална среща. Срещата беше на концерт, посветен на Трети март. Концертът беше ма 1-ви март в Деня на Москва. Получихме покана като представители на парламентарна група. На тази среща бяхме заедно 5 минути в рамките на дипломатическия протокол”, обясни той.

Костадинов разкри и какво са си говорили двамата.

Това, което аз й казах, и съм сигурен, че Кирил Петков не е, е, че ние считаме, че трябва да се съхранят живота и сигурността на сънародниците ни в Украйна. Също, че не бива да се допуска българите да бъдат по средата и потърпевши от военния конфликт между Украйна и Русия. Казах й, че в случай на пострадали българи, вината ще бъде и на Русия, защото те са тези, които провеждат тази “операция”, както те я наричат. Сигурен съм, че Кирил Петков не й е казал това, защото за да го кажеш, трябва да имаш представа за две неща. Първо, да имаш представа за това, че там живеят българи и да ти пука за тях. Второ – трябва да имаш мъжество, за да кажеш нещо подобно на руския посланик, а не да четеш инструкциите, които ти е дал американския посланик”, коментира лидерът на “Възраждане”.

По думите му е “безкрайно нагло” хора, които “не излизат от чуждите посолства”, да правят подобни внушения. Според Костадинов това издава и комплекси.

Той изтъкна още, че България се управлява от национални предатели и американски агенти.

Вижте и

За нас българите Трети март е национален празник. Когато някой друг реши да го уважи, без значение какъв посланик е, българин или чужденец, трябва да приветстваме това. А не да прилагаме призиви за бойкот на Трети март и националния ни празник или директно за отмяна на националния ни празник, както направиха управляващите”, коментира Костадинов.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре