Сега четете
Левски и ЦСКА направиха 0:0 в efbet Лига (ОБНОВЕНА)

Левски и ЦСКА направиха 0:0 в efbet Лига (ОБНОВЕНА)

Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на българския футбол. Срещата на националния стадион „Васил Левски“ завърши 0:0 при изключително тежки условия.

През първата част валеше силен сняг, което наложи прекъсване от повече от 10 минути заради почистване на терена.

„Червените“ са отборът, който може да съжалява повече за пропуснатата победа, предвид два големи пропуска, сътворени от Вулдсхут и Йомов.

Домакините останаха с човек по-малко в началото на второто полувреме след втори жълт картон на Цунами.

В края на срещата, „червените“ също останаха с намален състав след изгонването на Мазику с директен червен картон след грубо нарушение срещу Уелтън.

Срещата започна с натиск на Левски. Към 13-ата минута главният съдия Валентин Железов реши да прекрати временно срещата заради заснежения терен и прибра двата отбора в съблекалните, докато линиите бъдат почистени. След около 10-минутно прекъсване, играта бе подновена.

В 19-ата минута, Турицов получи пас в дълбочина от Йомов, топката първо се удари в гърба му и след това защитникът успя да стреля, но не вложи много сила и топката мина встрани от вратата. След самия удар имаше съприкосновение между Кордоба и Турицов, но след разглеждане на ВАР, стана ясно, че няма дузпа и бе отсъден удар от вратата на „сините“.

Следващите минути бяха доста тежки за футболистите на терена предвид атмосферните условия, заради които не успяваха да стигнат до три точни паса.

В добавеното време на полувремето, Кайседо получи отличен извеждащ пас и напредна опасно и в наказателното поле бе затворен успешно от Кордоба, който не му позволи да стреля. При ситуацията бе имало и засада на нападателя на „червените“. През втората част, битката на терена продължи.

В 50-ата минута, Мухар намери отлично в наказателното поле Йомов, който сам срещу вратаря имаше отлична възможност да вкара, но стреля покрай левия страничен стълб. Само четири минути по-късно, „сините“ останаха с човек по-малко след като Цунами получи втори жълт картон.

Вижте и

В 70-ата минута домакините сътвориха опасност пред вратата на Бусато. Филип Кръстев центрира на задна греда от пряк свободен удар, там Сонко изпревари Матей, стреля от неудобна позиция и вратарят спаси.

„Армейците“ взеха инициативата в следващите минути и влезлият на смяна Вилдсхут се отличи с пропуск, пореден за него с екипа на тима. Търсещият първото си попадение в официален мач за „червените“ излезе сам срещу Михайлов, но стреля неточно, за ужас на феновете на тима.

В 83-ата минута, „червените“ се отличиха с още един пропуск след като Вилдсхут центрира, Йомов от фронтална позиция не уцели добре топката и не успя да вкара от близка дистанция.

Три минути преди края на редовното време, Мазику фаулира много грубо Уелтън и първоначално получи жълт картон. Железов разгледа ситуацията на ВАР повторение и изгони играча на „червените“ с директен червен картон.

След този мач, ЦСКА е на 2-ото място с 48 точки, на три точки от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. Левски заема 5-ата позиция с 33 пункта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре