Сега четете
Стефан Янев прави партия на 20 март?

Стефан Янев прави партия на 20 март?

Бившият министър на отбраната и два пъти служебен премиер Стефан Янев прави партията си на 20 март. В нея ще се включат редица прокудени от БСП фигури като Калоян Паргов, Кирил Добрев, Весела Лечева, пише „Телеграф“, позовавайки се на свои източници.

Очаква се в проекта да се включат и генерали, като един от тях е бивш зам.-началник на отбраната.

„Ще го обявим и ще кажем на хората какво искаме, но първо ще чуем и тях”, посочи той пред Нова тв от връх Шипка. Деликатно Янев се размина с официалната делегация на премиера Кирил Петков. Двамата показаха, че са в обтегнати отношения още от миналата седмица, когато бившият МО шеф нарече войната в Украйна „военна операция“. В среднощен пост във Фейсбук пък обяви, че уволнението му е само въпрос на процедура, а на следващия ден Петков обяви, че няма как негов министър да води различна политика по въпроса.

Очаква се в партията на Янев да влезе бившата му заместничка в МО Ралица Симеонова, която подаде оставка. „Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, написа тя в профила си във Фейсбук.

 

Калоян Паргов и Кирил Добрев също си тръгнаха със скандали от БСП, несъгласни с политиката на лидерката Корнелия Нинова. След като на първия беше наложено наказание да не се кандидатира за постове в столетницата за срок от една година, той заяви: „Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП“.

Вижте и

 

Кирил Добрев също коментира в профила си: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може“. Весела Лечева пък коментира по повод Паргов и Добрев, че това е саморазправа с неудобните. Неофициално запознати казват, че към партията на Янев ще се включи и червеният евродепутат Петър Витанов и виден генерал от ВВС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре