Сега четете
Петков ще поиска оставката на Стефан Янев

Петков ще поиска оставката на Стефан Янев

Свиквам извънреден МС по три точки. Първата е успешното извозване на 140 българи, чакаме свободен коридор от Киев. Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг в МС.

Обсъждаме ядрената заплаха, която Путин отправи вчера, заяви Кирил Петков, но подчерта, че не трябва да се пренебрегва.

Третото е оставката на министър Стефан Янев. „Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката „операция„, вместо думичката „война„. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря“, подчерта той.

„И тази нощ се обстрелваше българско мнозинство в Украйна. И тази нощ българи се криеха в Киев в мазетата, защото ги беше страх, че техните домове ще бъдат взривени„, отсече министър-председателят.

Вижте и

„Българският интерес не е да сведем глава, защото „преклонена глава сабя не сече“. Когато видим нещо, което е толкова очевадно, ние не можем да кажем, че българският интерес да мълчим. Българският интерес е като ползваме гласа на България – българското правителство да осъжда политики и действия дори на великите сили“, посочи той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре