Сега четете
България и Албания могат да развиват съвместни културни маршрути след края на пандемията, смята министър Проданов

България и Албания могат да развиват съвместни културни маршрути след края на пандемията, смята министър Проданов

„Важно е да обсъдим възможностите за сътрудничество между България и Албания в областта на туризма, тъй като независимо от всички събития, които се случват, ние трябва да дадем тласък на туризма между нашите две страни. България и Албания сме близки географски, но и по темперамент на двата народа“. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с Доника Ходжа, посланик на Албания, съобщиха от министерството.

Министър Проданов изрази надежди, че скоро пандемията от КОВИД-19 ще приключи и двете страни ще имат възможност да стартират развитието на съвместни културни маршрути, с помощта на които да се привличат гости от далечни дестинации. „Можем да предложим съвместни пакети, така че да станем по-атрактивни“, уточни още той. По думите му би било добра идея да се помисли и за удължаването на линията София-Скопие, която бе подновена преди няколко дни, и до Тирана, с цел улесняване и увеличаване на туристообмена.

Доника Ходжа поясни, че на база подписания през 2020 г. в София Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерство на туризма и Министерство на туризма и околната среда на Албания, е важно да има конкретни проекти и идеи, по които да се работи. „Данните за туристопотока между страните ни отпреди пандемията показват, че има интерес и трябва да направим всичко възможно, за да го възстановим“, акцентира тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре