Сега четете
Русия и Украйна готови да преговарят

Русия и Украйна готови да преговарят

Владимир Путин и Еманюел Макрон ще преговарят отново. Президентите на Русия и Франция са разговаряли по телефона преди два часа.

От Кремъл казаха, че са се съгласили, че трябва да се предприемат стъпки за опазването на мира. Това става на фона на все по-нарастващото напрежение в Източна Украйна.

В последните два дни там се активизираха сепаратистите в Донецк и Луганск, а Русия и Украйна взаимно се обвиняват в провокации.

А в самият Киев днес нямаше и помен от паника. Жителите на 3-милионния град не демонстрират притеснение.

„Ако ме бяхте питали преди 10 години дали Украйна е направила добре да се откаже от ядрените си оръжия, щях да ви кажа „да“. Сега не съм толкова сигурна. Ядрените оръжия правят една страна силна. В това, което преживяваме днес, щяха да ни бъдат гаранция“, споделя Мария Канарска, учителка от Киев.

Вижте и

От своя страна студентка в Киев смята, че отказването от ядрените оръжия е било грешка. „Винаги в нашата история, когато сме се опитали да направим добро, се е оказало грешка. Ако имаше вариант да си върнем ядрените оръжия, щеше да е едно от решенията за нас“.

За NOVA министърът на външните работи Теодора Генчовска от своя страна потвърди, че българската държава застава плътно зад Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре