Сега четете
Войната се разгорещява,осем жертви и девет ранени при руския обстрел

Войната се разгорещява,осем жертви и девет ранени при руския обстрел

За осем жертви и девет ранени при руския обстрел съобщават от украинска страна. Поне 19 души са в неизвестност. Одеса е затворена.В Украйна вече действа военно положение. То беше въведено на територията на цялата страна. В различни райони продължават да се чуват взривове. Русия обяви, че ще атакува само военни цели.От Луганската народна република съобщиха, че са свалили два украински изтребителя. Информацията не е потвърдена официално.

Украйна отправи молба към Турция да затвори Босфора и Дарданелите, за да прекъсне връзката с Черно море. Киев прекъсна дипломатическите отношения с Москва.

След седмици на дипломатически усилия, след часове на интензивни предупреждения за опасност от война, напрежението между Москва и Киев ескалира до краен предел.

Малко преди 6 часа московско време, в изненадващо телевизионно обръщение, руският президент обяви началото на специализирана военна операция в Украйна. Владимир Путин предупреди, че Москва ще отговори решително на всеки опит за намеса в операцията.

Сирени огласят различни украински градове. Още преди да настъпи сутринта улиците на Киев се изпълниха с автомобили. Съобщава се за дълги опашки на бензиностанции и в магазини. Украйна затвори въздушното си пространство за гражданската авиация. Като причина се посочва, че има реална опасност за цивилните самолети.

Вижте и

Украинският президент призова сънародниците си да запазят спокойствие.краинският президент призова за незабавни санкции, защита и финансова подкрепа за страната му, както и да бъде затворено въздушното пространство на Русия. Москва обяви, че е затворила за корабоплаване Азовско море в акваторията между Русия и Украйна.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре