Сега четете
Владимир Путин със обръщение към нацията

Владимир Путин със обръщение към нацията

Малко преди 6 часа московско време, в изненадващо телевизионно обръщение, руският президент обяви началото на специализирана военна операция в Украйна. Владимир Путин предупреди, че Москва ще отговори решително на всеки опит за намеса в операцията.

Който се опита да ни попречи и още повече да създаде заплахи за страната ни, нашият народ трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен и ще доведе до такива последици, които никога не са изпитвани в историята“, заяви руският президент Владимир Путин.

Той се обърна и към украинците.“Скъпи другари, вашите бащи, дядовци и прадядовци не се бориха, защитавайки нашата родина, за днешните неонацисти да завземат властта в Украйна. Вие положихте клетва за вярност на украинския народ, а не на антинародна хунта, която ограбва и тормози собствения си народ. Не изпълнявайте престъпните ѝ заповеди. Призовавам ви веднага да сложите оръжие и да си отидете вкъщи“, допълни Владимир Путин.

След обръщението на Путин последваха съобщения от различни части на Украйна за взривове. Включително в Киев. Украинските гранични служби съобщиха, че руски сухопътни сили са навлезли в Украйна от няколко посоки. Те обявиха, че руски танкове и друга тежка техника са пресекли границата в няколко северни региона, както и на юг от Крим.

Вижте и

Руското министерство на отбраната заяви, че руските военни не са нанасяли удари по украински градове и че за обезвреждането на военната инфраструктура са използвани високоточни средства.

Сирени огласят различни украински градове. Още преди да настъпи сутринта улиците на Киев се изпълниха с автомобили. Съобщава се за дълги опашки на бензиностанции и в магазини. Украйна затвори въздушното си пространство за гражданската авиация. Като причина се посочва, че има реална опасност за цивилните самолети.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре