Сега четете
Сигнал образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев

Сигнал образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев

Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество образува производство за конфликт на интереси срещу министъра на транспорта Николай Събев и отстранения от поста вчера заместник-министър Илия Илиев.

Производството е по постъпили сигнали и по медийна публикация, в които се твърди, че министърът на транспорта е продължил да бъде съдружник в частна компания след встъпването си в длъжност, а дейността на компанията се припокрива с неговите правомощия като министър – лице, заемащо висша публична длъжност, съобщават от КПКОНПИ.

В сигналите се твърди още, че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор „железопътен сектор“, въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура, добавят от комисията.

Илия Илиев беше освободен от поста заместник-министър на транспорта вчера по искане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Вижте и

Събев е мотивирал искането си със започнатите решителни и дълбоки реформи в БДЖ и необходимостта от екип, който да следва темпото на промяната, става ясно от съобщение на министерството на транспорта.

От вчера са освободени и двама от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – досегашният председател Симеон Евтимов и Любомир Сяров.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре