Сега четете
Кирил Петков за членството ни за Шенген Нямат ни доверие, защото сме ги лъгали през годините

Кирил Петков за членството ни за Шенген Нямат ни доверие, защото сме ги лъгали през годините

България ще трябва тепърва да изгради доверие у европейските си партньори, за да влезе в шенгенското простраснство. Това заяви премиерът Кирил Петков след среща с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

По думите му България номинално е изпълнила изискванията за вход в шенгенското пространство, но не и ефективно – трябва реално да се спре контрабандата и да се подобри контрола по границата ни.

„Нямат ни доверие, защото се оказва, че през годините много от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали. Сега трябва да изградим и да покажем доверие. Новото българско правителство ще покаже, че прави това, което обещава.“ – заяви Петков.

Той е обещал, че ще правителството ще започне сериозен диалог по темата и ще работи приоритетно в сферите, в които партньорите ни виждат дефицити.

Министър-председателят е втори ден в Брюксел, където участва в среща на върха на европейските лидери, посветена на кризата с Украйна. По време на визитата си Кирил Петков проведе и множество двустранни срещи.

Вижте и

Снощи той е разговарял с президента на Франция Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц. Обсъдени са възможностите за сътрудничество в сферата на жп-транспорта и строежа на магистрали.

Кирил Петков е провел разговор и с президента на Египет, който е проявил интерес към българското производство в сферата на отбранителната индустрия. Двамата са обсъдили възможността България да продава от производството си на Египет без посредници. От своя страна египетския президент е заявил, че страната му може да предостави на България втечнен газ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре